На стацію «Академік Вернадський» шукають спеціалістів: треба науковці, лікар, кухар, сисадмін

На станцію «Академік Вернадський» в Антарктиді шукають команду зимівників та зимівниць, які з весни 2024-го до весни 2025-го працюватимуть на найпівденнішому форпості України. Про це йдеться в повідомленні Національного антарктичного наукового центру в Facebook.

Для роботи тут традиційно потрібні науковці за напрямками: геологія та геофізика, фізичні науки, науки про життя. Також на станцію шукають команду життєзабезпечення – це лікар, кухар, сисадмін, системний механік та дизель-електрик. Конкурс не має обмежень за статтю, віком чи іншими ознаками.

«Головними критеріями під час відбору є освіта, фаховий рівень та досвід кандидата чи кандидатки, а також здатність до роботи в умовах Антарктики та закритого колективу», – йдеться в повідомленні.

Для участі у конкурсі необхідно до 15 серпня надіслати до НАНЦ заяву та документи, які підтверджують освіту та фаховий рівень. Зразок заяви, перелік документів та майбутні етапи конкурсу можна подивитися в офіційному оголошенні: https://bit.ly/3DiPdtK.

Тут також звернули увагу, що в умовах воєнного стану співбесіди з кандидатами (це другий етап конкурсу) можуть відбуватися онлайн.

«Запрошуємо подаватися на конкурс кандидатів та кандидаток. Попри війну, ми не маємо права зупинятись, адже антарктичні дослідження важливі для всього людства. Тож чекаємо на ваші заявки – долучайтеся до команди тих, хто рухає науку вперед!» – сказано в повідомленні.

Зауважимо, що це вже 29 Українська антарктична експедиція.