Canoo створив три електромобілі для перевезення астронавтів NASA

Стартап із виробництва електромобілів Canoo доставив свою першу партію авто для NASA. Про це пише Engadget.

До Космічного центру імені Кеннеді у Флориді прибуло три транспортних засоби для перевезення екіпажу. Хоча вони виглядають так, ніби створені для дослідження поверхні Місяця, фургони призначені для перевезення астронавтів на стартові майданчики центру, починаючи з майбутньої місії NASA «Артеміда-2».

Фургони можуть перевозити повністю екіпірованих астронавтів, а також екіпаж підтримки польоту та будь-яке обладнання, яке їм може знадобитися.

«Транспортні засоби мають ексклюзивний дизайн інтер’єру та екстер’єру, який забезпечить комфорт і безпеку астронавтів та екіпажу під час дев’ятимильної подорожі до стартового майданчика Космічного центру імені Кеннеді», – заявила компанія.

Нагадаємо, що місія «Артеміда-2» стане першою місією NASA на Місяць з екіпажем після завершення програми «Аполлон» у 1972 році. Під час 10-денного польоту чотири астронавти здійснять подорож навколо супутника.

Під час «Артеміди-2» NASA планує провести додаткові випробування капсули «Оріон» та надважкої ракети-носія Space Launch System, щоб переконатися, що обидва космічні апарати є безпечними для майбутніх пілотованих місій на поверхню Місяця.

Що стосується Canoo, то для автовиробника це шанс підвищити інтерес до своїх електромобілів. У травні 2022 року компанія попередила інвесторів, що у неї закінчуються гроші. Відтоді вона оголосила про угоду з Walmart про надання ритейлеру 4 500 електромобілів. Компанія також передала тестовий автомобіль армії США. Проте, навіть з урахуванням цих угод, їй ще треба пройти довгий шлях, щоб досягти фінансової стійкості.