Stability AI запускає сервіс Stable Doodle для перетворення ескізів на зображення

Стартап Stability AI запускає сервіс Stable Doodle, який перетворює ескізи на зображення, повідомляє TechCrunch.

Сервіс використовує новітню модель Stable Diffusion для аналізу контурів ескізу та створення його «візуально приємного» художнього зображення. Він доступний через платформу ClipDrop.

«Stable Doodle орієнтований як на професіоналів, так і на новачків, незалежно від їхнього знайомства з інструментами ШІ, – пояснює Stability AI. – За допомогою Stable Doodle будь-хто з базовими навичками малювання та доступом до інтернету може створювати високоякісні оригінальні зображення за лічені секунди».

Stable Doodle унікальний тим, що дозволяє більш точний контроль над створенням зображень. В основі сервісу лежить модель Stable Diffusion – Stable Diffusion XL – у поєднанні з «рішенням умовного керування», розробленим одним з науково-дослідних підрозділів Tencent, Центром прикладних досліджень (ARC). Це рішення під назвою T2I-Adapter дозволяє Stable Diffusion XL приймати ескізи як вхідні дані і керувати моделлю для кращого налаштування кінцевого результату.

«T2I-Adapter дозволяє Stable Doodle розуміти контури ескізів і генерувати зображення на основі підказок у поєднанні з контурами, визначеними моделлю», – пояснює Stability AI.

Нагадаємо, що раніше Stability AI залучила $25 млн за допомогою конвертованих облігацій, в результаті чого загальна сума залучених коштів перевищила $125 млн.