Sony спрямує понад $2 млрд у розробки в ігровому сегменті

Sony Group збільшить витрати на дослідження та розробки в ігровому сегменті, оскільки прагне вдосконалити технології в іграх із живим спілкуванням та новій сфері «розширеної реальності», яка поєднує фізичний та цифровий світи. Про це пише Nikkei Asia.

У фінансовому році, що закінчується в березні 2024 року, компанія вкладе 300 млрд ієн (близько $2,13 млрд) у дослідження та розробки для свого ігрового сегмента.

Ця цифра перевищує 271,1 млрд ієн, витрачених на розробку ігор минулого фінансового року. Цього фінансового року Sony Group планує витратити 760 млрд ієн на дослідження та розробки по всій компанії, що на 3% більше порівняно з минулим роком.

Ігри є основною складовою бізнесу Sony. Прибуток до вирахування відсотків, податків, зносу та амортизації ігрового бізнесу компанії склав близько 337 млрд ієн минулого фінансового року, що на понад 60% більше, ніж п’ять років тому.

Перехід Sony від фокуса на апаратному забезпеченні до бізнес-моделі, що базується на підписці, спонукає компанію до активізації досліджень і розробок. Довгий час покладаючись на продажі своєї ігрової консолі PlayStation, компанія зосередиться на онлайн-сервісах, які дозволять клієнтам купувати доповнення до ігор, що транслюються в інтернеті.

Поки Sony ще не досягла успіху у сфері онлайн-ігор, покладаючись переважно на сиквели традиційних ігор у продажах програмного забезпечення.