Ілон Маск створив компанію xAI, яка має «зрозуміти справжню природу Всесвіту»

Ілон Маск, який місяцями натякав, що хоче створити альтернативу ChatGPT, оголосив про створення компанії, яку він називає xAI. Її місія – «зрозуміти справжню природу Всесвіту», пише Bloomberg.

На сайті xAI заявила, що її команду очолить сам мільярдер. Крім того, в ній працюватимуть керівники, які були в різних компаніях, зокрема DeepMind, Microsoft Corp. і Tesla Inc, а також в академічних установах, таких як Університет Торонто.

Хоча Ілон Маск часто критикує Сан-Франциско, на сайті xAI повідомляється, що компанія «активно набирає досвідчених інженерів і дослідників» для роботи «в районі затоки». Досі більшість розробок ШІ була зосереджена в Кремнієвій долині.

Ілон Маск брав участь у створенні OpenAI. Але він часто й публічно критикував компанію після того, як залишив раду директорів у 2018 році. Microsoft інвестувала в OpenAI близько $13 млрд.

Попри роботу в галузі штучного інтелекту Ілон Маск висловлював глибокі застереження щодо цієї технології. Мільярдер був серед групи дослідників і лідерів технологічної індустрії, які в березні закликали розробників призупинити навчання потужних моделей ШІ.

Зараз 52-річний Ілон Маск керує шістьма компаніями: Tesla, SpaceX, Twitter, Neuralink, Boring Co. і тепер xAI.