Китайські хакери зламали урядові електронні поштові скриньки в США, – Microsoft

Китайські хакери, які мали намір збирати розвідувальну інформацію про США, отримали доступ до урядових електронних поштових скриньок. Про це повідомила компанія Microsoft, пише The New York Times.

За словами інформованої особи, атака була цілеспрямованою: хакери атакували конкретні акаунти, а не здійснювали широкомасштабне вторгнення. Речник Ради національної безпеки Білого дому Адам Ходж заявив, що жодна секретна мережа не постраждала. Оцінка обсягу викраденої інформації триває.

Microsoft зазначила, що загалом близько 25 організацій, включаючи урядові установи, були скомпрометовані хакерською групою, яка використовувала підроблені токени автентифікації, щоб отримати доступ до індивідуальних електронних поштових скриньок. Хакери мали доступ до принаймні деяких акаунтів протягом місяця до того, як злом було виявлено. Компанія не назвала, які саме організації та відомства постраждали від атаки.

Її стиль та характер дозволяють припустити, що китайська хакерська група була або частиною розвідувальної служби Пекіна, або працювала на неї.

«За нашими оцінками, цей противник зосереджений на шпигунстві, наприклад, на отриманні доступу до систем електронної пошти для збору розвідувальних даних», – написав виконавчий віце-президент Microsoft Чарлі Белл у своєму блозі.

Раніше повідомлялося, що хакери, підозрювані в роботі на російську зовнішню розвідку, націлилися на десятки дипломатів у посольствах в Україні за допомогою фальшивого оголошення про продаж вживаних автомобілів, намагаючись зламати їхні комп’ютери.