Apple знижує плани з виробництва Vision Pro через складний дизайн пристрою

Як повідомляє Financial Times, компанія Apple зменшує виробничі плани щодо гарнітури Vision Pro через складну конструкцію пристрою. Тепер технологічний гігант планує виготовити менш як 400 000 одиниць гарнітури вартістю $3 499 у 2024 році. Ця інформація надходить з джерел, близьких як до Apple, так і до Luxshare Precision Industry Co. – китайської компанії, якій спочатку було доручено збирати пристрій.

Два постачальники компонентів, що базуються в Китаї, заявили, що Apple замовляє компоненти, яких вистачить на 130 000-150 000 одиниць протягом першого року. Крім того, плани щодо більш доступної версії гарнітури були відкладені, повідомляє видання.

Vision Pro, який був представлений минулого місяця, є останньою спробою Apple зрушити індустрію змішаної реальності, яка вже кілька років намагається завоювати загальне визнання. Пристрій, схожий на високотехнологічні лижні окуляри, матиме власну операційну систему visionOS і спеціальний магазин застосунків App Store. Його планують випустити в США на початку наступного року, а потім і в інших регіонах.

Однак, як повідомляє Financial Times, ці нові виробничі прогнози є значним зниженням від попередньої внутрішньої мети компанії продати 1 мільйон одиниць Vision Pro за перші 12 місяців.

Одним з головних викликів є розробка внутрішніх дисплеїв з високою роздільною здатністю, одночасно проєктуючи погляд користувача на зовнішній екран. Apple також співпрацює з корейськими виробниками дисплеїв над більш доступною версією гарнітури, за словами двох осіб, які безпосередньо знайомі з цим питанням.