Football, Tactics & Glory: World – нова гра від української студії Creoteam

Київська студія Creoteam (Collapse, Collapse: The Rage, Football, Tactics & Glory) анонсувала нову гру – Football, Tactics & Glory: World.

Як можна побачити з назви, це розширення / продовження покрокового симулятора футболу Football, Tactics & Glory, який вийшов у 2018 році і за цей час отримав декілька великих оновлень – Football Stars та Manager’s Journey. Ця гра має непоганий Steam-рейтинг – 89% та згідно з незалежними оцінками продалася тиражем від 100 до 400 тис. копій.

Нова гра спочатку теж задумувалася як доповнення, але працюючи над ним, розробники зрозуміли, що їх плани виходять за межі формату DLC.

У Football, Tactics & Glory: World буде все, що було у першій грі плюс контент з її DLC. Але будуть і нововведення. Одно з основних – це унікальні особливості країн, тобто різні футбольні культури. Крім того, додається новий пласт механік, що стосуються національних збірних із Чемпіонатом Світу та континентів, запрошенням гравців з різних клубів, запрошенням тренерів тощо. Серед іншого будуть додані й нові трансферні механіки, наприклад, оренда.

Creoteam планує випустити гру в березні-червні 2024 року, якщо через війну не доведеться змінити плани. Питання з Дочасним доступом поки що не вирішено. З кінця 2023 / початку 2024 рр. розробники хочуть дати безкоштовний доступ до гри моддерам, які бажають робити модифікації для нової гри, наприклад, реальні національні ліги та реальних гравців.

Запланована вартість Football, Tactics & Glory: World у Європі – €35. Для України, як завжди, вартість гри буде найменшою серед усіх країн. Наприклад, оригінальна Football, Tactics & Glory коштує 199 грн, і має зараз знижку у 50%, тож їх можна отримати за 99 грн. Для володарів оригінальної гри та DLC нова гра буде ще дешевше.