Клони реальних гравців виявлятимуть читерів у Call of Duty

Activision почала застосовувати нову тактику боротьби із читерами у Call of Duty Modern Warfare II та Warzone 2.0. Про це пише Engadget.

Коли системи Activision виявляють або підозрюють потенційного шахрая, то розгортається спеціальна «галюцинація», яка є клоном реального гравця. Галюцинація рухається, дивиться та взаємодіє зі світом так само як це робив би справжній гравець. Це робиться, щоб обдурити читера та змусити його думати, буцімто він зіткнувся зі справжнім супротивником.

Команда по боротьбі з шахрайством Ricochet стверджує, шахраї не зможуть відрізнити галюцинацію від справжнього гравця з першого погляду. Галюцинації випромінюють ту ж саму приховану інформацію, яку шахраї отримують від легальних гравців за допомогою незаконних інструментів.

Галюцинації будуть розміщені поблизу підозрюваних у шахрайстві. Якщо сумнівний гравець взагалі взаємодіє з галюцинацією, то він викриє себе як хакера.

Нагадаємо, що минулого грудня голова Xbox Філ Спенсер оголосив, що Microsoft досягла угоди з Nintendo щодо появи франшизи Call of Duty на її ігровій платформі: згідно з нею, ігри в цій серії з’являтимуться на консолях Nintendo протягом наступних 10 років.