Asus Zenfone 10 представлено офіційно: 5.9″ екран, бездротова зарядка і вдосконалена камера

Asus не змінює своїм поглядам на те, як має виглядати флагманський смартфон, яким зручно користуватись однією рукою. Тож зустрічайте Zenfone 10 – один з небагатьох пристроїв у сегменті до 6 дюймів з топовими характеристиками.

Новинка отримала AMOLED-дисплей з діагоналлю 5.9″, роздільною здатністю 2400х1080 точок, піковою яскравістю у 1100 ніт і частотою оновлення 144 Гц.

Втім, варто відзначити, що максимальна частота доступна тільки під час ігрового процесу (активується через додаток Game Genie). Разом з тим, комфортно грати ви зможете у будь-які мобільні ігри, адже смартфон обладнано чипсетом Snapdragon 8 Gen 2. Оперативної пам’яті LPDDR5X доступно до 16 ГБ, а місткість накопичувача UFS 4.0 складає до 512 ГБ.

Інженери Asus серйозно попрацювали над вдосконаленням камери Zenfone 10. Зокрема, вона отримала шестиосьовий гібридний стабілізатор другого покоління та нові алгоритми для отримання плавних відео. Також з’явилась нова адаптивна система електронної стабілізації та покращені можливості запису об’ємного аудіо. Блок камер складається з двох модулів: основного 50 МП сенсора Sony IMX766 і 13 МП надширококутного об’єктива з кутом огляду 120°. Також передбачена оновлена 32 МП фронтальна камера з RGBW-сенсором, яка розташована у лівому верхньому куті екрана.

Акумулятор на 4300 мА•год має підтримку 30 Вт дротової та 15 Вт бездротової зарядки. Смартфон обладнано модулями Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, GPS, NFC, портом USB-C, 3.5-мм аудіороз’ємом. Заявлений захист від вологи й пилу згідно з рейтингами IP65 / IP68.

 

Asus Zenfone 10 пропонується у п’яти кольорах: зеленому, чорному, білому, червоному і синьому. Вартість новинки складає від €799.