Знайшовся простий спосіб звільнити динамік iPhone від зайвої вологи після занурення у воду

Довгий час Apple Watch пропонують цікаву функцію очищення динаміка від води після занурення чи випадкового потрапляння вологи в нього: пристрій декілька секунд відтворює певний звук, який допомагає буквально виштовхнути залишки вологи. iPhone також можна занурювати під воду, але при цьому він не пропонує такої функції.

Як нещодавно звернув увагу один з авторів ZDNET Едріан Кінгслі-Х’юз, після потрапляння води в динамік iPhone, можна не хвилюватися за сам пристрій, його захист має впоратися з вологою. Але при цьому вода в динаміку може спотворювати звучання. Й на такий випадок є просте рішення, яке аналогічне функції Apple Watch.

Щоправда, воно вимагає сторонній Shortcut. Але працює максимально просто. 

Алгоритм наступний. Для початку потрібно завантажити Shortcut з відповідною назвою — Water Eject. При переході за посиланням iPhone запропонує додати його у список застосунку. Також його можна додати до можливостей Siri. Все готово до використання.

Запустивши Shortcut через застосунок чи за допомогою голосового помічника, динамік iPhone декілька секунд буде повторювати «трюк» Apple Watch, що допоможе позбутися зайвої вологи в динаміку й, по-перше, допоможе пристрою краще зберегтися, по-друге, позбавить динамік викривлення звучання після «купання».

Як зауважив Едріан, в його випадку за допомогою такого Shortcut йому вдалося повернути динаміку власного iPhone відповідне звучання.