Vimeo представив нові функції для редагування відео на основі ШІ

Платформа для хостингу та обміну відео Vimeo анонсувала набір інструментів зі штучним інтелектом. Вони допоможуть користувачам створювати сценарії, записувати відео за допомогою вбудованого телесуфлера та видаляти довгі паузи й небажані звуки із записів. Про це пише TechCrunch.

Функції будуть доступні з 17 липня в межах тарифного плану Vimeo Standard, вартість якого складає $20 на місяць (при оплаті одразу на рік).

У компанії пояснили, що нові можливості орієнтовані на творців відео початкового рівня – приміром, керівників, співробітників і менеджерів соцмереж, – яким не вистачає навичок, часу та ресурсів, щоб досягти бажаного ефекту.

«Незважаючи на те, що виробництво відео є найефективнішим способом передачі потужних повідомлень, воно за своєю суттю створює бар’єр для цього улюбленого каналу комунікації, – пояснив директор з продуктів Vimeo Ашраф Алкармі. – Наш новітній робочий процес на основі штучного інтелекту знижує ці бар’єри, надаючи будь-якому творцеві впевненість в тому, що він може створювати відео за один дубль».

Генератор сценаріїв Vimeo використовує генеративний ШІ, зокрема OpenAI API, для створення сценарію відео на основі короткого опису та ключових вхідних даних, таких як тон і тривалість.

Телесуфлера пропонує відображення сценарію, яке можна налаштувати за допомогою різних розмірів шрифту та темпу. А от текстовий відеоредактор автоматично визначає та видаляє незручні паузи.

«Наша мета – допомогти будь-якому бізнесу використовувати відео так само, як вони використовують текст або зображення, як потужний спосіб комунікації з внутрішньою та зовнішньою аудиторією», – додали у Vimeo.

У компанії також очікують, що штучний інтелект залишатиметься її основним напрямком розвитку в майбутньому.

Нагадаємо, що Vimeo має близько 260 млн користувачів. У травні в своєму останньому фінансовому звіті вона заявила про дохід у розмірі близько $103,6 млн.