Netflix готує прем’єру серіалу «Аватар: Останній маг повітря» на 2024 рік

Стримінговий сервіс Netflix у 2024 році готується випустити серіал «Аватар: Останній маг повітря» на основі мультсеріалу початку 2000-х. Про це свідчить короткий тизер, представлений під час заходу Tudum, пише The Verge.

Також стримінг показав фото майбутнього серіалу в своєму Twitter.

Робота над проєктом триває вже певний час. Його анонсували у 2018 році, і відтоді він пережив кілька проблем. Приміром, через творчі розбіжності проєкт покинули творці «Останнього мага повітря» Майкл Данте ДіМартіно та Брайан Конієцко.

Відтоді Netflix оголошував частину акторського складу та технологію, за якою плануються зйомки. Але жодного разу не показував свої наміри в дії. Можливо, компанія в такий спосіб перестраховуються, адже раніше мала неоднозначну історію з екранізаціями аніме.

«Аватар: Останній маг повітря» – не єдиний подібний проєкт у планах Netflix. Компанія також має наміри екранізувати, зокрема аніме «One Piece» та «My Hero Academia».

Нагадаємо, що раніше Netflix створив аніме, в якому для малювання фону використовуються системи зі штучним інтелектом, що знову обурило художників. У своєму твіті японський підрозділ Netflix заявив, що короткометражка «Пес і хлопчик», використовує мистецтво, створене штучним інтелектом, через дефіцит робочої сили в аніме-індустрії. Твіт викликав миттєву критику та обурення коментаторів, які вважають, що Netflix використовує штучний інтелект, щоб не платити людям-художникам.