Суспільне зазнало хакерської атаки, відповідальність на себе взяла російська група

На сайти Суспільного здійснено хакерську атаку. З огляду на це, Суспільне звернулося до урядової команди реагування на компʼютерні надзвичайні події CERT-UA.

«Суспільне зазнало хакерської атаки: частина наших сайтів тимчасово не працює. Ми вирішуємо проблему. Водночас усі платформи Суспільне Новини, зокрема сайт suspilne.media, працюють безперебійно. Також читайте нас у соцмережах: Telegram, Facebook, Instagram, Youtube, Viber», – повідомили в команді Суспільного.

Відповідальність за атаку на себе вже взяли хакери російської групи «Солнцепёк».

«Фахівці Урядової команди реагування на компʼютерні надзвичайні події CERT-UA, що діє при Держспецзв’язку, разом з відповідальними співробітниками Суспільного та правоохоронних органів зараз досліджують та опрацьовують інцидент за зверненням мовника», – зазначили у CERT-UA.

Інші медіа-ресурси не зверталися з повідомленнями про ймовірні кіберінциденти та/чи кібератаки.

Нагадаємо, що навесні речник Держспецзв’язку Володимир Кондрашов заявляв, що росія у кіберпросторі намагається атакувати цивільну інфраструктуру. Він додав, що CERT-UA відстежує діяльність понад 80 хакерських груп. Більшість із них – це угруповання з росії, а 90% їхніх членів – військові країни-агресора.