Samsung анонсувала появу на Galaxy Watch 6 сповіщень про фібриляцію передсердь

Компанія Samsung офіційно оголосила про майбутній випуск свого нового смартгодинника Galaxy Watch 6, який буде підтримувати сповіщення про фібриляцію передсердь (AFib – Atrial Fibrillation). Ця функція буде доступна на 13 ринках по всьому світу, починаючи з запуску One UI Watch 5.

Сповіщення про нерегулярний серцевий ритм на Galaxy Watch відстежуватимуть життєві показники користувача на наявність ознак фібриляції передсердь — поширеного захворювання серця, яке з часом може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям.

Цю функцію також пропонують Fitbit та інші бренди, але тепер Samsung готовий запропонувати пасивні сповіщення на пристроях Galaxy Watch. Виявлення AFib використовує ті самі датчики, що й отримання ЕКГ на годиннику, тому реалізація цієї можливості не має стати для Samsung чимось складним.

Компанія вже отримала дозвіл на використання цієї функції в США, Південній Кореї, Аргентині, Азербайджані, Коста-Ріці, Домініканській Республіці, Еквадорі, Грузії, Гватемалі, Гонконгу, Індонезії, Панамі та ОАЕ, тобто загалом на 13 ринках по всьому світу.

Перед тим, як з’явитися на існуючих моделях Galaxy Watch, виявлення AFib дебютує в новій серії розумних годинників компанії. Samsung підтвердила в анонсі, що майбутня серія Galaxy Watch 6 вийде «пізніше цього року».

Очікується, що лінійка розумних годинників Galaxy Watch 6 запропонує новий чипсет, оновлений дизайн і повернення «класичної» моделі з поворотним безелем. Функція сповіщення про порушення серцевого ритму вперше з’явиться на майбутніх пристроях Galaxy Watch пізніше цього року, як частина нового інтерфейсу One UI 5 Watch, а згодом буде поширена на попередні версії.