Китайський стартап заявив, що його нова батарея для електромобілів не втрачає запас ходу на морозі

Китайський стартап Greater Bay Technology стверджує, що його новітня батарея для електромобілів може заряджатися з нормальною швидкістю навіть за низьких температур та не втрачає заряд на морозі, повідомляє Engadget.

Хуан Сяндун, співзасновник і голова компанії, каже, що новий елемент Phoenix використовує надпровідні матеріали та терморегуляцію для нагрівання з -20 до 25 градусів Цельсія всього за п’ять хвилин, що дозволяє акумулятору заряджатися «протягом шести хвилин за будь-яких погодних умов», повідомляє Bloomberg.

«Батарея Phoenix не тільки розв’язує проблему тривалого часу заряджання електромобілів, але й інші больові точки, – каже Хуанг. «Не має значення, спекотний це день чи холодний, на дальність ходу батареї Phoenix це не вплине».

Втрата ефективності зарядки в холодну погоду була постійною перешкодою на ринку акумуляторів для електромобілів. Інші автовиробники, зокрема Polestar і GM, розв’язали цю проблему, додавши теплові насоси, а німецька компанія ZF навіть розробила прототип ременя безпеки з підігрівом, щоб зменшити енергію, яка використовується для обігріву салону.

Запас ходу нового елемента Phoenix нібито становить 1 000 км (621 милю). Компанія планує представити батарею громадськості наступного року в електромобілях Aion, третього за популярністю бренду електромобілів у Китаї.

Aion є частиною державної автомобільної корпорації Guangzhou Automobile Corporation, в стартап-інкубатор якої входить Greater Bay Technology. Попри те, що компанія заснована всього два роки тому, на сьогодні вона оцінюється в понад $1 мільярд.