У деяких країнах ЄС Steam тепер має показувати найнижчу за 30 днів ціну

Twitter-акаунт сервісу SteamDB звернув увагу на те, що у деяких країнах Європейського союзу Steam тепер демонструє не лише поточну вартість гри, а і найнижчу вартість за останні 30 днів.

Зроблено це у рамках прийнятої ще у 2019 році Enforcement and Modernization Directive, відомої також як Omnibus Directive, яка направлена на захист прав споживача. Наче при такій індикації покупець краще інформований про ціну і може здійснювати більш свідомі покупки.

Але… 30 днів – це занадто малий термін для відстеження зміни ціни. Крім того, вже багато років існує якісний інструмент, який відстежує зміну цін в усіх регіонах за весь час існування товару в Steam. Ба більше, він відстежує різницю цін в різних регіонах, кількість гравців в онлайн, зміну сторінки Steam кожної гри та багато що ще. Так, мова саме про SteamDB. І хоча сервіс не працює у самому клієнті Steam, його можна підключити у браузері й насолоджуватися купою корисної, у тому числі для свідомої покупки, інформації. Ще б він якось помічав російські ігри…