В Instagram пояснили, що впливає на контент у Explore, Reels та Stories

Instagram не має єдиного алгоритму, який контролює те, що люди роблять та чого не бачать у застосунку. Про це в новому блозі написав топменеджер Instagram Адам Моссері, повідомляє Engadget.

Натомість існує кілька алгоритмів і систем ранжування, що лежать в основі Explore, Reels, Stories та пошуку. Вони використовують різні сигнали, щоб визначити, як контент ранжується для кожного користувача.

Приміром, порядок дописів у головній стрічці визначається минулою активністю користувача та попередньою взаємодією з людиною, яка зробила допис. Дописи в Stories враховують історію переглядів, а також близькість або ймовірність, що користувачі пов’язані як друзі або сім’я.

Рекомендації в Explore здебільшого ґрунтуються на вподобаних, збережених, поширених та прокоментованих в минулому публікаціях. Але, швидше за все, вони надходять від акаунтів, із якими користувачі ніколи не взаємодіяли.

Також Адам Моссері звернув увагу на боротьбу з «тіньовим блокуванням». І хоча універсального визначення терміну немає, він визнає – термін використовують для позначення того, що обліковий запис або контент користувача обмежується або приховується без чіткого пояснення або обґрунтування.

За його словами, компанія працює над підвищенням прозорості щодо того, коли контент або акаунти авторів блокуються з рекомендацій додатка. Він також звертає увагу на функцію «Статус акаунта», яка може попередити, якщо допис або акаунт користувача вважається «неприйнятним» для рекомендацій. Ця функція також пропонує процес оскарження.

Крім цього, Instagram тестує нові сповіщення, які допоможуть авторам зрозуміти, коли охоплення їхнього ролика може бути обмежене через водяний знак.

Раніше повідомлялося, що Instagram, який зараз належить Meta Platforms, розробляє текстовий сервіс, що буде конкурувати з Twitter, і може запустити його вже у червні. Зараз компанія тестує проєкт на знаменитостях та інфлюенсерах, причому триває це вже протягом минулих місяців.