Технологія розпізнавання долоней від Amazon відтепер може підтвердити ваш вік для покупки алкоголю

Amazon анонсувала новий спосіб застосування її технології розпізнавання долоней, яку вона використовує для безконтактних платежів: підтвердження віку особи. Тож відтепер непотрібно діставати ваш ID-документ, якщо у барі є сканер Amazon One – достатньо просканувати вашу долоню.

Звісно, для цього вам спершу потрібно підтвердити вік в сервісі Amazon One. Необхідно просканувати ваші долоні, надати фото офіційного документа, що посвідчує особу, платіжну інформацію та зробити селфі. Тільки після цього ви зможете використовувати сервіс для підтвердження вашого віку. Бармен або касир побачить повідомлення “21+” і ваше селфі, тож йому не потрібно буде вимагати від вас ще й ID-документ. Підтвердивши вік за допомогою сканера, можна буде ще раз просканувати долоню, щоб здійснити платіж.

Amazon наразі використовує сканери долоней для здійснення покупок у своїх магазинах Go і Fresh, а також магазинах Whole Foods і деяких інших локаціях. А ось випробувати сканери з підтримкою функції підтвердження віку поки що можна тільки на стадіоні Coors Field у Колорадо. Втім, у найближчі місяці компанія планує розширити кількість таких місць.

Amazon відзначає, що технологія розпізнавання долоней використовує камери для зіставлення “багатьох аспектів вашої долоні”, включаючи лінії, виступи та вени, зі знімками, які зберігаються у хмарному сховищі. Це може становити певну загрозу конфіденційності, втім компанія запевняє, що дані розпізнавання долоней користувачів надійно захищені.