Final Cut Pro з’явиться на iPad вже у 2024 році? Так, якщо вірити новим чуткам

Креатори вже давно чекають появи більшої кількості професійних застосунків для iPad Pro, і можливо, Apple їх нарешті почула. Повідомляють, що повноцінна версія Final Cut Pro з’явиться на планшетах вже у 2024 році. Щобільше, слідом за нею мають випустити й Logic Pro для iPad.

Питання до того, коли Apple випустить планшетні версії своїх застосунків для редагування відео й аудіо, почали з’являтися після анонсу iPad Pro з чипсетом M1. Один з інсайдерів заявляє, що першим компанія випустить Final Cut Pro для iPad, адже відео є в пріоритеті на цей час. Саме тому у 2024 році ми можемо побачити планшетну версію відеоредактора, яка буде цілком відповідати своєму десктопному варіанту з точки зору функціональності, але матиме трохи модифікований інтерфейс з підтримкою сенсорного керування. Щодо Logic Pro, його появу на iPad очікують у 2025 році.

Чи справдяться дані чутки ми дізнаємось, швидше за все, тільки на WWDC 2024. До того часу ще багато чого може змінитись в планах Apple. Попри це, такий крок був би цілком логічний зі сторони компанії, зважаючи на її спроби зблизити macOS і iPadOS в плані функціональності.