Портативну колонку Bang & Olufsen Beosound A5 оцінили у $1049

Зазвичай портативні колонки не сприймаються, як надто преміальні пристрої. Головні вимоги до них – мати гарну автономність та захист від вологи й пилу, щоб можна було використовувати їх десь на відпочинку. Втім, коли за роботу беруться такі компанії, як Bang & Olufsen, портативні колонки легко потрапляють до топ-сегменту.

Компанія презентувала нову модель Beosound A5. Її створювали разом із дизайнерами з GamFratesi. Пропонуються дві версії колонки: Nordic Weave (алюмінієвий верх та низ, ручка зі світлого дуба та панелі з плетеного паперового волокна) і Dark Oak (елементи з чорного антрацитового алюмінію, ручка з темного дуба та решітка динаміка відповідного кольору).

Попри використання таких матеріалів, B&O заявляє, що Beosound A5 має захист згідно з класом IP65, тож її цілком можна використовувати на природі. Звісно, якщо захочете виносити надвір колонку за $1000.

Ще однією цікавою особливістю Beosound A5 є її модульна конструкція. Компанія каже, що обрала таку конструкцію, щоб динамік можна було легко відремонтувати, подовживши термін служби пристрою. Компанія також планує продавати додаткові панелі з інших матеріалів і кольорів для можливості кастомізації.

Beosound A5 працює на програмному забезпеченні Mozart, яке дозволяє компанії з часом додавати нові функції як для аудіо, так і можливостей підключення. Mozart також здатне об’єднувати дві колонки A5 в стереопару та інтегрувати пристрій у багатокімнатну композицію.

Компанія стверджує, що Beosound A5 є її найпотужнішою портативною колонкою на сьогодні завдяки чотирьом динамікам і чотирьом цифровим підсилювачам потужністю 280 Вт. A5 обладнана 5.25″ низькочастотним динаміком, двома 2″ динаміками середнього діапазону та 3/4″ твіттером. Користувачі можуть відтворювати аудіо за допомогою технологій AirPlay 2, Chromecast та Spotify Connect.

Автономність Beosound A5 складає до 12 годин. Верхня панель колонки служить також бездротовою зарядкою для смартфонів. Новинка вже доступна для замовлення. Вартість Beosound A5 у кольорі Nordic Weave складає $1049, у кольорі Dark Oak – $1149.