AMD готується до травневого анонсу Radeon RX 7600 XT

За інформацією Moore’s Law is Dead, компанія AMD зараз зосереджена на графічних адаптерах середнього класу, та щоб конкурувати з GeForce RTX 4060 від NVIDIA, збирається представити свої рішення цього класу вже в наступному місяці. Згідно з інсайдерськими витоками, відеокарти Radeon RX 7600 XT мають з’явитися 25 травня.

Партнери повинні почати розсилати тестові зразки відеокарт Radeon RX 7600 XT оглядачам з 15 травня, даючи 10 днів на доставлення та тестування. Судячи з усього будуть доступні також референсні моделі.

Вочевидь AMD скопіює рекомендації NVIDIA, розділивши ембарго на перегляд між картами з рекомендованою ціною (MSRP), а також дорожчими модифікаціями. Це хороша новина для споживачів, які хотіли б бачити дешевші карти на старті продажів. Такий крок змушує партнерів надавати пріоритет саме цим адаптерам у день запуску.

Нагадаємо вірогідні характеристики Radeon RX 7600 XT, отримані з попередніх витоків. Для відеокарт будуть використовуватись графічні процесори Navi 33 з архітектурою RDNA 3. Чипи отримають 32 CU з 2048 обчислювачами. Робоча частота GPU очікується на рівні 2600 МГц. Відеокарти будуть використовувати 128-бітову шину, а загальна місткість пам’яті складе 8 ГБ. Енергоспоживання – близько 175 Вт.

Що стосується продуктивності, то тут поки орієнтуватися можна лише за уривчастими відомостями. На ранніх семплах відеокарт на основі Navi 33 були отримані показники приблизно на 11% вищі за такі для Radeon RX 6650 XT. Тобто мова йде про рівень Radeon RX 6700 XT. Якщо врахувати можливі оптимізації драйверів до моменту офіційного старту продажів, є сподівання, що показники будуть навіть вищими.