У нещодавньому оновленні Cyberpunk 2077 RT Overdrive розробники додали не тільки підтримку Path Tracing, але й технологію масштабування Intel XeSS. Компанія Intel у своєму блозі звернула увагу на цю обставину, поділившись власними результатами тестувань.

Intel XeSS Intel Arc A750

Експерименти проводились з відеокартою Intel Arc A750. В режимі 1080p з налаштуваннями Ultra та активованим трасуванням променів RT Medium, відеокарта забезпечувала в середньому 39 кадрів/c. Тобто фактично неіграбельні умови. Після включення Intel XeSS “Performance” продуктивність зросла до 67 fps. Прискорення склало майже 72%, фактично дозволяючи досить комфортно грати з увімкненим трасуванням променів на Intel Arc A750. Втім розробники вказують на те, що використовувався профіль інтелектуального масштабування Performance, то ж залишається питання кінцевої якості зображення.

Intel XeSS значно підвищує продуктивність у Cyberpunk 2077

Платформа на якій проводилось тестування, включала процесор Core i9-13900K, плату на Intel Z790 та 32 ГБ оперативно пам’яті.

Цікаво, що останнім часом Intel частіше акцентує на можливостях саме Intel Arc A750, а не старшої модифікації Arc A770. Вочевидь виробник намагається черговий раз зробити наголос на хорошому співвідношенні ціна/продуктивність молодшої моделі, особливо після того, як офіційна вартість Intel Arc A750 була знижена з $289 до $249. Втім, на жаль, відеокарти Intel все ще офіційно не пропонуються в Україні.