Microsoft Surface Go 4 отримає ARM-процесор від Qualcomm. Разом з ним готується й новий 11-дюймовий Surface Pro

Компанія Microsoft продовжує вдосконалювати власні планшети Surface, й готує цікаві оновлення. Згідно з інформацією Зака Броудена з Windows Central, новий Surface Go 4 вийде з ARM-процесором Qualcomm на базі Snapdragon 7c. Це буде перший планшет цієї лінійки з ARM-процесором.

Кодова назва пристрою — Tanta. Окрім процесора, він отримає мінімальні зміни в характеристиках, але разом з новим чипом пристрій зможе відчутно покращити автономність, при цьому зберігши продуктивність на рівні з поточною початковою моделлю, яка має двоядерний Intel Pentium Gold 6500Y. Також використання нового чипа дозволить планшету отримати підтримку 5G-зв’язку.

Разом з цим компанія залишить опцію з процесором Intel.

Серед інших планів щодо власних планшетів, компанія також готує 11-дюймовий Surface Pro, який допоможе краще конкурувати з Apple (яка теж пропонує 11- та 12,9-дюймові iPad Pro).

Такий планшет має кодову назву Luxor й отримає схожі розміри та форму із Surface Go, хоча й матиме тонші рамки навколо дисплея. І, звісно, він запропонує матрицю з частотою оновлення у 120 Гц та більше продуктивності, порівняно з дешевшою лінійкою.

Нові Surface Go та Surface Pro навряд зʼявляться раніше осені, якщо не пізніше, хоча й початкові плани орієнтувалися вже на весну цього року. Також Microsoft чекає на нові процесори Qualcomm Nuvia, які мають стати оновленням для Pro-лінійки планшетів.

А тим часом ОС Windows 11 отримала деякі покращення для роботи на невеликих екранах. Так, наприклад, змінено поведінку панелі завдань при відкритих застосунках, а на 11-дюймових (або менших) екранах застосунки відкриваються в повноекранному режимі, як на Android-планшетах чи iPad. Майбутні покращення мають також зробити зручнішим для використання на планшетах Explorer, оновити екран блокування/входу в систему та робочий стіл.