Canalys: постачання смартфонів скоротилося, покупці втрачають інтерес до iPhone 14 Pro і Samsung обійшов Apple

Компанія з дослідження ринку Canalys опублікувала свій попередній звіт про світовий ринок смартфонів у першому кварталі 2023 року.

Дані показують, що постачання скоротилися на 12% в річному обчисленні, що стало п’ятим кварталом падіння поспіль. Зниження постачання відбулося через зменшення інтересу до серії iPhone 14 Pro, що призвело до того, що Samsung повернув собі першість та обійшов Apple. Xiaomi, з іншого боку, вдалося зберегти свою позицію на третьому місці, попри втрату значної кількості продажів.

За словами аналітика Саньяма Чаурасії, зниження постачання було очікуваним для всієї галузі. Хоча макроекономічні умови дещо покращилися, споживчий попит залишався млявим, особливо в бюджетному сегменті через високу інфляцію. Щоб впоратися зі слабким попитом, виробники смартфонів скоротили обсяги виробництва. Вони збираються очистити наявні запаси, що в довгостроковій перспективі негативно вплине на ланцюжок постачання компонентів.

Однак, ця криза змусила виробників смартфонів стати більш проактивними у плануванні виробництва та оптимізації замовлень. Оскільки перші ознаки відновлення ринку очікуються у 2 кварталі 2023 року, Canalys прогнозує, що більша частина наявних запасів буде розпродана, і постачання знову почне зростати.