Netflix через 25 років нарешті відмовиться від прокату DVD

Компанія Netflix готується закрити один зі своїх бізнесів вже цієї осені. Йдеться про прокат DVD-дисків (тобто DVD.com). Про це повідомляє Engadget.

Останні диски з фільмами компанія відправить 29 вересня. Таку послугу вона запустила 25 років тому, надіславши фільм «Бітлджус» в 1998 році. Відтоді понад 40 мільйонів клієнтів отримали близько 5,2 мільярда дисків із фільмами Netflix.

На рішення відмовитися від цієї послуги вплинуло зменшення попиту на фізичний прокат. Фінансові аспекти також зіграли роль в цій ситуації. Прибутки Netflix в першому кварталі були нижчими, ніж торік. Водночас кількість передплатників зросла відносно скромно – компанія отримала 1,7 мільйона нових користувачів. Очікується, що закриття підрозділу з доставки DVD-дисків допоможе компанії.

Як відомо, Netflix транслює відео на вимогу з 2007 року. Вже за два роки цей бізнес став найпопулярнішою пропозицією компанії. За даними VideoScan/MediaPlayNews, ринок дисків тривалий час перебуває в стані стійкого спаду. В період із 2021 по 2022 рік продажі зменшилися на 19%.

Зараз Netflix шукає нові напрямки розвитку, зокрема, сервіс нещодавно створив аніме, в якому для малювання фону використовуються системи зі штучним інтелектом, що обурило художників. У своєму твіті японський підрозділ Netflix заявив, що короткометражка «Пес і хлопчик» використовує мистецтво, створене штучним інтелектом, через дефіцит робочої сили в аніме-індустрії.