ROG Phone 7 – серія ігрових смартфонів від ASUS з екраном 165 Гц

Компанія ASUS представила нову серію ігрових смартфонів ROG, у яку входить дві моделі: ROG Phone 7 та ROG Phone 7 Ultimate. Обидві новинки мають схожий дизайн та характеристики, версія Ultimate відрізняється матричним дисплеєм ROG Vision на задній панелі та додатковою системою охолодження AeroActive Portal. Остання автоматично відкриває на тильній кришці отвір для кращого розсіювання тепла.

ROG Phone 7 та ROG Phone 7 Ultimate мають 6,78-дюймовий AMOLED екран виробництва Samsung з роздільністю 2448×1080 точок, співвідношенням сторін 20.4:9, частотою оновлення 165 Гц та часом відгуку всього 1 мс. Додатково до цього дисплей має типову яскравість 1000 ніт (1500 ніт пікову в автоматичному режимі) та прикритий захисним склом Gorilla Glass Victus. Традиційно для серії смартфонів ROG, в екрані новинок немає ніяких вирізів.

Обидві моделі побудовані на платформі Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 з графікою Adreno 740. В ASUS заявляють, що більшу ефективність нових смартфонів в іграх забезпечує система охолодження GameCool 7, яка має конструкцію парової камери зі швидким циклом, що за тестами компанії підвищує ефективність відведення тепла на 168%.

Для ROG Phone 7 та ROG Phone 7 Ultimate додатково доступний знімний кулер AeroActive Cooler 7, який дозволяє ще краще охолоджувати корпус смартфонів.

Окрім топового процесора Qualcom смартфони отримали 16 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5X зі швидкістю 8 533 Мбіт/с та 512 ГБ накопичувач UFS 4.0. Безпровідні модулі представлені Wi-Fi 7 (802.11be), Bluetooth 5.3 та NFC. Для позиціювання використовуються супутникові системи GPS, Glonass, Galileo, BeiDou, QZSS та NavIC.

Окремо варто зазначити, що окрім USB Type-C для зарядки, в смартфонах ROG досі зберігається 3,5 мм роз’єм для підключення навушників.

Компанія ASUS не робить особливий фокус на можливостях камер у своїх ігрових смартфонах, проте ROG Phone 7 та ROG Phone 7 Ultimate три модулі: 50-мегапіксельний ширококутний (Sony IMX766), 13-мегапіксельний надширококутний та 5-мегапіксельну макрокамеру. Фронтальна камера в смартфонах 32-мегапіксельна.

Набагато більше увагу виробник приділив звуку, за словами ASUS смартфони отримали на 50% більші стереодинаміки, які налаштовані у співпраці зі спеціалістами з аудіотехніки Dirac. При цьому моделі ROG Phone 7 можуть забезпечувати 2.1-канальне звучання, якщо під’єднати зовнішній кулер AeroActive Cooler 7, в який вбудовано сабвуфер.

Для ефективнішої гри, корпус ROG Phone 7 та ROG Phone 7 Ultimate також оснащено тактильними кнопками AirTrigger, які можна налаштувати через вбудоване програмне забезпечення ROG Gaming, назначивши на них потрібні ігрові дії.

Матричний кольоровий дисплей ROG Vision у версії Ultimate може демонструвати анімації, викликані системними подіями, такими як стан зарядки, вхідні дзвінки тощо. Користувачі також можуть створювати власні персоналізовані анімації.

Корпус ROG Phone 7 та ROG Phone 7 Ultimate має розміри 173x77x10,4 мм, при вазі 239 грамів. Смартфони також мають захист від пилу та крапель води по стандарту IP54.

Ємність вбудованого акумулятора в моделях складає 6000 мА⋅год, при цьому підтримується швидка зарядка до 65 Вт.