Дрім-кар для фанатів: дебют Gordon Murray T.33 Spider

Чули про таку компанію, як Gordon Murray? А якщо сказати, що вона названа за ім’ям людини-засновника, який колись створив McLaren F1?… Вже цікавіше!

Нещодавно світ побачив суперкар Gordon Murray T.33 Spider – логічно, що це відкрита версія купе Gordon Murray T.33: різниця лише у кузові, де знімаються верхні панелі-дах. Але ж зрештою – перед нами той самий класичний суперкар, який ми всі так ретельно малювали на своїх підліткових ескізах. Справжній дрім-кар з елегантною та привабливою зовнішністю!

Та й техніка не підкачала: всередині автомобіля Gordon Murray T.33 Spider ховається 3,9-літровий атмосферний двигун V12, що має 48-вольтовий стартер-генератор. Максимальна потужність сягає 617 «коней», які відправляються на задні колеса через 6-ступеневу «механіку» Xtrac. При цьому, завдяки використанню карбоново-алюмінієвого монококу iStream та іншим «хитрощам» з полегшення конструкції, автомобіль важить лише 1108 кг.

Центрально-моторне компонування обумовило незвичну схему розташування багажників. Так, окрім 115-літрового переднього відсіку, також передбачено дві 180-літрові бокові ніші у задніх крилах – оригінально!

Але ще більш оригінальним виявляється 2-місний салон. Комбінація шкіри, алькантари, металу; й водночас – традиційне кермо та важіль «механіки», круглий сріблястий тахометр. Фанати класичних суперкарів будуть у захваті!

Автомобіль Gordon Murray T.33 Spider буде виготовлено у кількості лише 100 одиниць. Виробництво стартує вже 2024 року. Тож якщо суперкар Gordon Murray T.33 Spider сподобався – варто бігти замовляти, аби не проґавити своє щастя.