Silica – гібрид RTS та шутера у фантастичному сетингу від Bohemia Interactive

Чеський розробник/видавець Bohemia Interactive (Operation Flashpoint, ARMA, DayZ), презентував Silica – цікавий гібрид шутера та стратегії реального часу.

Розробкою Silica під патронажем ініціативи Bohemia Incubator займається одна людина – Мартін Dram Меліхарек, відомий як автор симулятора підкорення Марса Take On Mars. Ідея гібрида RTS та FPS виникла у нього ще у 2008 р.

Події гри відбуваються у майбутньому на іншій планеті, де земляни добувають коштовний мінерал, а інопланетні потвори заважають їм.

В Silica ви вільні самі обирати, в якому з режимів вам комфортніше грати. Чи то в режимі командира з камерою вгорі, розбудовою бази, створенням юнітів тощо, чи в режимі шутера, де ви можете відстрілювати ворогів, керувати технікою та таке інше.

Розробник каже, що грати можна в будь-якому режимі, кидаючи інші задачі на AI, або приєднатися до інших гравців у мережевому змаганні на 12 осіб в RTS чи на 32 особи в FPS.

Для землян доступні 5 класів піхотинців та 11 типів машин. Для інопланетян – 8 різних юнітів.

Silica вже має сторінку Steam, тож гру можна додавати до Бажаного. Майте на увазі, гра виходить у Дочасному доступі, який, за словами автора, триватиме десь рік. Маємо нагадати, що Take On Mars, яка мала дуже великий потенціал, знаходилась у Дочасному доступі понад 4 роки, а після релізу була закинута розробником.