Volkswagen буде підтримувати Android Automotive протягом життєвого циклу автомобіля – 15 років

Android Automotive продовжує ставати вибором все більшої кількості автовиробників. Операційну систему від Google вже обирають General Motors, Polestar, Volvo, Honda, а невдовзі до них приєднаються BMW і Volkswagen Group.

Одним з важливих питань, яке супроводжує розвиток Android Automotive, є питання підтримки операційної системи. Вона може отримувати OTA-оновлення, як і смартфони. Однак, очікуваний термін служби автомобіля значно довший, ніж смартфона (особливо це стосується Android-пристроїв), тож наскільки довго ми зможемо розраховувати на апдейти для інформаційно-розважальних систем авто?

На це питання дав відповідь Дірк Хільгенберг, CEO CARIAD, софтверного підрозділу Volkswagen Group. Він зазначив, що підтримка протягом життєвого циклу автомобіля є надзвичайно важливою. Тривалість циклу оцінюється в 15 років, плюс є опція для брендів, які хочуть продовжити підтримку на довший термін.

Звісно, тільки час покаже, чи справдяться такі обіцянки від автовиробників. Немає гарантій, що подібна бізнес-модель буде приносити достатньо прибутку. Особливо, якщо компанії розраховують на продаж підписок, які активуватимуть нові функції в автомобілях. Також є питання щодо підтримки авто на вторинному ринку.