GrammarlyGO – новий сервіс на основі генеративного штучного інтелекту від Grammarly

Компанія Grammarly анонсувала запуск нового сервісу на основі генеративного штучного інтелекту ­— GrammarlyGO. За словами розробників, він працюватиме в комбінації з уже наявною функціональністю Grammarly та допомагатиме користувачам писати тексти англійською.

Як зазначає компанія, платформа зможе швидко генеруватиме релевантні тексти, враховуючи індивідуальний і корпоративний стиль, контекст та мету повідомлення. GrammarlyGO надаватиме комплексну підтримку письмового спілкування англійською мовою, використовуючи технології генеративного ШІ.

З GrammarlyGO користувачі матимуть змогу переписувати готові тексти та створювати нові, генерувати ідеї, швидко відповідати на повідомлення у межах застосунків та вебсайтів, де вони спілкуються. Функціональність GrammarlyGO допомагатиме індивідуальним і корпоративним користувачам із такими завданнями:

  • Створювати тексти: За допомогою швидких команд користувачі зможуть генерувати високоякісні релевантні тексти в межах сайтів та додатків, у яких вони працюють.
  • Відповідати на електронні листи: GrammarlyGO розуміє контекст електронних листів та пропонуватиме відповідні команди (наприклад, “Я зацікавлений/-a” чи “Я незацікавлений/-a”), щоб користувачі могли створити драфт відповіді.
  • Переписувати тексти задля адаптації тону та чіткості: Новий продукт також допомагатиме трансформувати цілі відрізки тексту, щоб зробити їх чіткішими та використати доречний тон (наприклад, звучати приязніше чи професійніше). Користувачі зможуть обирати поміж системних команд або вводити власні, щоб переписати обраний відрізок тексту.
  • Змінювати довжину тексту: За допомогою одного кліка на відповідну команду користувачі зможуть адаптувати текст до потрібної довжини (зробити довшим чи коротшим).
  • Генерувати ідеї: GrammarlyGO можна буде використовувати як партнера з брейншторму, щоб пришвидшувати створення контенту. Продукт допомагатиме генерувати структуру документа або окремі ідеї, які можна буде взяти за приклад або ж одразу додати в текст.

Бета-версію GrammarlyGO планують запустити у квітні. Першими випробовувати нову функціональність зможуть клієнти Grammarly Premium, Grammarly Business, Grammarly for Education та Grammarly for Developers, а також користувачі безплатної версії Grammarly в окремих країнах (зокрема і в Україні). Для індивідуальних користувачів доступ до GrammarlyGO буде активований за замовчуванням (при цьому вони зможуть у налаштуваннях акаунту вимикати його та вмикати).