Realme C55 став першим Android-смартфоном з аналогом Apple Dynamic Island — Mini Capsule

Нещодавно в Мережі з’явилася інформація про підготовку брендом Realme своєї версії особливості iPhone — Dynamic Island — програмного рішення, яке візуально інтегрує виріз для фронтальної камери та датчиків Face ID в інтерфейс операційної системи. І сьогодні компанія дійсно випустила смартфон з таким аналогом. Модель отримала назву Realme C55, а функцію назвали Mini Capsule.

Цілком очікувано, можливостей у Mini Capsule (поки що) менше за його прототип. Через нього смартфон демонструватиме сповіщення про низький рівень заряду батареї, статус зарядження, споживання інтернет-трафіку, а пізніше також додасть до цього кількість зроблених кроків та пройдену дистанцію за день.

Варто зазначити, що iPhone 14 Pro значно активніше використовує Dynamic Island, підтримка якого є у різних застосунків, які також можуть «розгортатися» у вигляді віджета з окремими функціями (керуванням відтворення музики, наприклад) чи додатковою інформацією. Тож список можливостей Mini Capsule поки що поступається Dynamic Island.

Серед іншого Realme C55 запропонує 6,72-дюймовий IPS-дисплей (Full HD, з частотою оновлення у 90 Гц та максимальним рівнем підсвічування у 680 кд/м²), процесор Helio G88, 6/8 ГБ оперативної пам’яті та 128/256 ГБ в накопичувачі (з можливістю розширення картою пам’яті microSD до 1 ТБ). У якості ОС тут використовується Realme UI 4.0 на базі Android 13.

Багато камер ця модель не отримала. Позаду є лише ширококутний 64-мегапіксельний сенсор, з яким співпрацює додатковий сенсор для виміру глибини знімка. Роздільна здатність фронтальної камери становить 8 МП.

Додатково виробник наголошує на підтримці NFC та 3,5-міліметровому Jack для підключення дротових навушників (що дійсно не так часто можна зустріти в сучасних смартфонах).

Також вперше для цієї лінійки смартфонів виробника C55 має підтримку швидшого заряджання SuperVOOC потужністю 33 Вт. При цьому ємність акумулятора становить 5 000 мА•год.

Продажі новинки почнуться 8 березня в Індонезії за ціною $160 та $195 в залежності від комплектації пам’яті. На вибір покупцям запропонують опції кольорів Rainy Night та Sunshower.