iPhone 11 пережив тижневе перебування на дні озера

Вже чимало моделей смартфонів передбачають можливість контакту з водою. В залежності від виробника, корпуси пристроїв здатні витримувати від дрібних бризок, до повноцінного занурення під воду на глибину до 6 метрів протягом 30 хвилин (як у випадку з новішими моделями iPhone). Але іноді (частіше за все через неприємні обставини) такі обмеження порушуються. Й трапляється, що смартфони все одно залишаються придатними для подальшого використання.

Нещодавно такий випадок стався в Бразилії на озері Параноа. Під час відпочинку на каяку, студент Брено Рафаель пірнув у воду, щоб врятувати потопаючу жінку. Йому вдалося допомогти їй дістатися берега, але в процесі він загубив у воді свій iPhone 11. Ця модель також має захист від води та пилу за стандартом IP68 та має витримувати занурення у воду на глибину до двох метрів протягом 30 хвилин.

Тоді знайти смартфон Брено не зміг. Але за тиждень його випадково підібрав з дна інструктор з дайвінгу Едіньо Роча. Пристрій виявився робочим, але заблокованим, й Едіньо почав шукати власника через соціальні мережі. Так Брено знайшов свій смартфон. Виявилося, що 7-метрове занурення на тиждень гаджет зміг витримати, зберігши при цьому здатність працювати.

Варто пам’ятати, що захист від води та пилу залишається доволі «сірою зоною» для сервісних центрів. Якщо одне з навіть простіших занурень (у басейн, наприклад) смартфон не витримає, такий випадок може не покриватися гарантією. На сайті Apple все ще можна знайти дрібний текст, який наголошує, що такий захист може з часом втратити свої властивості, а «пошкодження від рідини не покриваються гарантією».

В цьому випадку Брено дійсно пощастило, що його iPhone 11 зміг «пережити» таке тривале та глибоке занурення. Але цілком можливо, що з часом воно неприємно нагадає про себе.