В Meta зʼявилася команда, яка створює інструменти штучного інтелекту та «ШІ-персони»

Meta тепер має команду, яка займається створенням інструментів на основі штучного інтелекту, повідомив генеральний директор компанії Марк Цукерберг. Це може в кінцевому підсумку включати «ШІ-персони», покликані допомагати людям «різними способами», на додаток до нових інструментів ШІ у своїх додатках і сервісах.

Зокрема, Цукерберг заявив, що компанія працює над «досвідом» роботи штучного інтелекту з текстом (наприклад, чатом у Messenger і WhatsApp), досвідом роботи з зображеннями для таких речей, як «креативні фільтри та формати оголошень в Instagram», а також «відео і мультимодальним досвідом». За даними Axios, нову команду ШІ очолить Ахмад Аль-Дале, віцепрезидент Meta зі штучного інтелекту та машинного навчання, який раніше працював над спеціальною групою продуктів Apple.

«Ми створюємо нову групу продукту вищого рівня в Meta, яка зосередиться на генеративному ШІ, щоб прискорити нашу роботу в цій галузі, – пише Цукерберг. – Нам належить виконати багато фундаментальної роботи, перш ніж перейти до дійсно футуристичного досвіду, але я в захваті від усього нового, що ми створимо на цьому шляху».