Бета-версія Phone Link отримала підтримку iMessage

Microsoft робить перші кроки, щоб додати можливість синхронізації iPhone з Windows 11. Компанія заявила, що Insider Preview версія застосунку Phone Link отримає підтримку смартфонів від Apple вже цього тижня. Нагадаю, з Android-пристроями Phone Link (а раніше Your Phone) почав працювати ще у 2015 році.

Спершу користувачі зможуть отримувати сповіщення, здійснювати й відповідати на дзвінки, приймати та надсилати повідомлення через iMessage та синхронізувати список контактів з iPhone на PC. Windows 11 буде демонструвати їх, як звичайні системні сповіщення. Однак, є деякі обмеження: ви не зможете відповідати в групових чатах, а також надсилати медіафайли. Окрім того, ви не побачите всю історію вашого листування з іншими користувачами (окрім тих повідомлень, які надіслали через Phone Link). Також застосунок не використовує схему із зеленими й синіми бульбашками, адже не розрізняє стандарт повідомлень – SMS чи iMessage.

Microsoft зазначає, що підтримку iPhone отримає лише незначна кількість користувачів Insider Preview версії Phone Link. Тож не усі побачать нову опцію в застосунку вже цього тижня. Компанія буде поступово збільшувати кількість тестувальників після того, як отримає перші відгуки.