YouTube тестує опцію “1080p Premium” з покращеним бітрейтом відео

YouTube продовжує експериментувати з новими функціями для своєї платформи. Один з користувачів, зокрема, помітив у себе опцію “1080p Premium” в меню вибору якості відтворення.

Як можна побачити на скриншоті, дана опція дозволяє відтворити відео з вищим бітрейтом. Це дає змогу розраховувати на кращу якість ролика загалом, адже від рівня бітрейту залежить кількість даних, які передаються. Чим менше бітрейт, тим більш стисненим є відеофайл, а отже можуть з’являтись деякі артефакти. І навпаки, чим вищий бітрейт, тим якісніше виглядає зображення. Саме тому часто 4K-відео, зняті на смартфон з меншим бітрейтом, виглядають гірше, ніж Full HD відео зняті на професійну камеру з вищим бітрейтом.

Поки що не зрозуміло наскільки помітною є різниця між звичайним “1080p” і “1080p Premium”. Очевидно лише, що ця опція буде доступна тільки для власників підписки YouTube Premium.

До слова, восени минулого року YouTube вже тестував подібні обмеження. Тоді тільки преміумкористувачі могли переглядати відео з роздільною здатністю 4K.