Jaguar Land Rover відкриває три хаби в Європі, які займатимуться розробкою систем автономного керування авто

Як повідомив виробник елітних авто Jaguar Land Rover, на додачу до вже наявних шести технічних центрів розробки в США, Китаї та Європі, компанія відкриє ще три хаби в Мюнхені, Болоньї та Мадриді. 

Нові хаби займатимуться розробками у сфері автономного керування для наступних генерацій автівок бренду. Допомагати в розвитку буде компанія NVIDIA, яка останнім часом все більше співпрацює з різними автовиробниками.

Співпраця Jaguar Land Rover та NVIDIA була анонсована минулого року. Тоді компанії укладати договір розробки «комп’ютерних мізків та нервових систем» для моделей починаючи з 2025 року та їх подальших оновлень.

Повідомляється, що міста для нових хабів теж були обрані не випадково, адже саме в цих локаціях є потрібні інженери. Загалом компанія планує залучити під сотню розробників, які сфокусуються на «розробці систем допомоги водієві та штучному інтелекті для самокерованих автомобілів майбутнього».

Подібне партнерство також спрямоване на конкуренцію з Tesla та іншими люксовими виробниками, які наразі займаються схожими розробками.