Microsoft визнала, що Game Pass “вбиває” продажі ігор

Ще у 2018 році голова Xbox Філ Спенсер запевняв, що включення гри у сервіс Game Pass позитивно впливає на її продажі (яким би дивним це твердження не здавалося б). Але знадобилося понад чотири роки, щоб Microsoft нарешті визнала, що це, м’яко кажучи, не зовсім так.

Як повідомляє ресурс GamesIndustry.biz, попередній звіт британського антимонопольного комітету Competition and Markets Authority щодо придбання Microsoft Activision Blizzard серед іншого містить інформацію Microsoft щодо негативного впливу наявності гри у Game Pass на її продажі.

Як зазначила CMA: “Microsoft також заявила, що її внутрішній аналіз показує падіння продажів ігор [точний відсоток падіння був видалений із документу] через дванадцять місяців після їх додавання до Game Pass”.

Також у звіті є інформація про те, що Activision негативно ставиться до розміщення своїх ігор у сервісах підписки на будь-якій платформі, тому що вважає, що це “сильно знижує продажі B2P ігор (buy-to-play — “купи, щоб грати”), особливо у випадку нових релізів”.

Що ж, здається, після оприлюднення цієї інформації Microsoft буде важче умовляти інших розробників на включення їхніх ігор у свій сервіс Game Pass.