З’явилися рендери Sony Xperia 1 V. Роз’єм для навушників залишається

Серед флагманських смартфонів майже не лишилося моделей, які дозволяють користуватися дротовими навушниками без адаптерів. І компанія Sony спроможна задовольнити такий запит користувача. Схоже, що з наступним флагманом — Sony Xperia 1 V — така можливість залишиться.

Опубліковані Стівом Хеммерстофферем (він же OnLeaks) в блозі Green Smartphones рендери наступної топової моделі від Sony демонструють не лише збереження 3,5-міліметрового роз’єму, а й дизайну загалом. Практично таку ж саму зовнішність смартфон має починаючи від моделі 2020-го року — Sony Xperia 1 II (своєю чергою найбільшою зміною від попередника в цій версії було розташування блоку камер, який раніше знаходився по центру задньої панелі). З наступними оновленнями компанія приділяла більше уваги внутрішнім компонентам, а не зміні дизайну.

Така послідовність також не змінить діагональ дисплей, діагональ якого лишиться на позначці 6,5 дюймів зі співвідношенням сторін 21:9, й також не вплине на розміри корпусу — 161×69,3×8,5 мм. Потрійний блок основних камер має невеликі косметичні оновлення (трохи більший розмір та переміщений в середину блока спалах), також трохи оновивши сенсори. Тоді як роздільна здатність основної та телефото камер залишиться 12 МП, надширококутній може дістатися вже 48 МП.

Нова модель також не втрачає одну цікаву особливість смартфонів Sony — окрему кнопку для управління камерою. Компанія підтримує таку «традицію» ще з часів звичайних стільникових телефонів, додаючи власним смартфонам трохи більше унікальності на фоні конкурентів.

Серед іншого смартфон можливо отримає Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 та може збільшити місткість оперативної пам’яті до 16 ГБ. Розмір батареї при цьому залишиться на рівні попередника — 5 000 мА·год.

На жаль, інформація про строки появи та рівень ціни поки що відсутня.