8 лютого Пентагон використав ChatGPT від OpenAI для написання статті про запуск нової оперативної групи по боротьбі з безпілотниками. Вгорі статті було зазначено, що вона була згенерована штучним інтелектом.

Стаття з’явилася на сайті Служби розповсюдження візуальної інформації Міністерства оборони США (DVIDS) – інтернет-сховищі новин і зображень, створених американськими військовими.

У статті йшлося про запуск 39-ї оперативно-тактичної групи, яка, за словами ChatGPT, є «наділеною повноваженнями групою солдатів, що співпрацюють між собою з метою розвитку інноваційної культури та налагодження регіональних і галузевих партнерських відносин для підвищення бойової ефективності в майбутньому». Команда зосереджена на протидії загрозі малих БПЛА і розробці інноваційних рішень для інших викликів безпеці.

Як і всі інші, Пентагон робить велику ставку на штучний інтелект. Написання статей про DVIDS – це найменша версія того, над чим він працює. В інших розділах DVIDS можна знайти статті та фото експериментів Пентагону з автономними роями дронів.

Окрім того, на слайді 2018 року на DVIDS зображено, як піхота обмінюється інформацією з дронами, керованими штучним інтелектом, які пролітають над розбомбленим містом. На об’єднаній базі Льюїс-Маккорд військовослужбовці Повітряної національної гвардії вже використовують навчальну систему, побудовану з використанням штучного інтелекту.