OneUI 5.1 дозволить обирати папку для зберігання скриншотів

Оболонка OneUI 5.1 дебютувала минулого тижня разом із новою флагманською лінійкою Galaxy S23. Це мінорний апдейт, тож список змін та нових функцій не дуже великий. Однак, одне з нововведень заслуговує на увагу.

Річ у тому, що в смартфонах Samsung папка для зберігання скриншотів за замовчуванням знаходиться в папці DCIM, там же, де і фотографії з камери. І якщо в стандартній Галереї це не приносить незручностей, то в застосунку Google Photos всі скриншоти завантажуються до хмари разом з вашими знімками. І в налаштуваннях застосунку ви не можете виключити папку Screenshots, адже Google Photos її просто не бачить.

В Android папка Screenshots знаходиться в кореневому розділі накопичувача (або в папці Pictures). В такому випадку її видно в Google Photos і ви можете виключити для неї синхронізацію із хмарою.

Та в OneUI 5.1 нарешті з’явилась можливість змінити папку для зберігання скриншотів та скринкастів. Для цього треба зайти у відповідний розділ Налаштувань (Settings > Advanced features > Screenshots and screen recordings), де ви та побачите пункт Save screenshots in (або Save screen recordings для скринкастів). Далі залишається створити нову папку й обрати її за замовчуванням.