Сімейство автомобілів Mercedes-Benz GLE оновилось у повному складі

Ага, саме «сімейство». Адже різних варіацій моделі Mercedes-Benz GLE зараз безліч: традиційний кросовер і купе, AMG-версії та PHEV-гібриди. Й всі вони одночасно зазнали певних оновлень.

Перш за все – це зовнішність. Відтепер автомобілі сімейства Mercedes-Benz GLE отримають нові фари з поздовжніми лініями-відрізками, кількість яких залежить від типу фари. Також змінився передній бампер та решітка радіатора, додано нові кольори та колісні диски, змінився внутрішній «малюнок» ліхтарів. Крім того, віднині всі версії Mercedes-Benz GLE Coupe обов’язково отримають пакет AMG Line: оригінальний дизайн бамперів, великі 21-дюймові колеса тощо.

Схожі невеличкі зміни відбулись і в салоні автомобілів. Головне – поява нового керма з сенсорними кнопками на спицях (хоча для AMG-версій пропонується власне кермо). Також розширено варіанти оздоблення сидінь та декоративного оформлення панелі, а система MBUX має покращену функцію голосового керування та може оновлюватись «по повітрю».

Щодо технічних змін, то найголовнішим можна назвати встановлення стартер-генератора ISG на всі двигуни для всіх версій автомобіля. Стартер-генератор працює з напругою 48 вольтів, він пропонує додаткову потужність 20-22 к.с. та 200-250 Нм крутного моменту – все це додається на старті. Відповідно, більшість версій (але не всі) змогли покращити власні показники потужності та моменту.

До речі, про потужність. Якщо казати загалом, то лінійка Mercedes-Benz GLE містить автомобілі з рядними 2-літровими 4-циліндровими або 3-літровими 6-циліндровими двигунами та 4-літровий V8, а діапазон потужності сягає позначок від 258 до 612 «коней» у версії AMG63 S.

До речі, окрім «63-го» для фанатів AMG-версій пропонується кросовер Mercedes-AMG GLE53: останній трошки додав у показниках крутного моменту (тепер 560 Нм), завдяки чому прискорення до «сотні» скоротилось з 5,3 секунди до 5 секунд рівно.

А ще цікаво, що найбільший бонус бензиновий отримав PHEV-гібрид: плюс 30 кВт або 41 к.с. – загалом маємо 381 «конячку». Значне підвищення потужності навіть дозволило змінити індекс моделі з минулого GLE 350e на більший GLE 400e. Також в гамі залишений дизельний варіант GLE 350de й можливість вибору типу кузова – кросовер або купе.

Старт продажів нових автомобілів Mercedes-Benz GLE відбудеться вже навесні-влітку цього року – в залежності від країни.