Флагманські смартфони серед іншого можуть не лише продемонструвати високі бали в тестах продуктивності, підтримувати чималі показники FPS в іграх тощо, а й мають найшвидші можливості зв’язку. Й серед них також є свої лідери та аутсайдери. З виходом iPhone 14 Pro Max восени минулого року, саме цей смартфон посів перше місце в цьому заліку. Але за цей час одразу два конкуренти змогли його посунути.

Компанія Ookla випустила черговий звіт з порівнянням показників найбільших операторів зв’язку в США. Окремо він має пункт швидкості роботи смартфонів, який порівнює показники передачі даних в обидва боки та затримку.

В четвертому кварталі минулого року iPhone 14 Pro Max залишився третім в списку найшвидших з середніми показниками завантаження/передачі даних зі швидкістю 133,84/15,39 Мбіт/с та затримкою у 54 мс. Його випередили Google Pixel 7 Pro зі 137,11/15,53 Мбіт/с й 50 мс, й лідер заліку — Samsung Galaxy Fold4 з показниками швидкості у 147,25/13,95 Мбіт/с й 55 мс затримки.

iPhone 14 Pro Max втратив місце смартфона з найшвидшим зв’язком, програвши одразу двом конкурентам

Цікаво, що перед цим iPhone 14 Pro Max демонстрував 147/17 Мбіт/сек. Це можна пов’язати з ширшим колом користувачів, які за цей час встигли оновити свій смартфон й користувалися новинкою в таких містах, де мережі працюють повільніше. Це відповідно могло вплинути на середній показник для iPhone.

Також Ookla порівняла середні показники швидкості найбільших виробників — Samsung та Apple. Вони відповідно показали 79,43/9,88 та 72,62/8,69 Мбіт/с.

iPhone 14 Pro Max втратив місце смартфона з найшвидшим зв’язком, програвши одразу двом конкурентам

Нагадаємо, що нещодавно ми розповідали про показники швидкості з’єднання українських інтернет-провайдерів в рейтингах Speedtest та Steam.