Екзоскелет Wandercraft допомагатиме проходити реабілітацію пацієнтам після інсульту

У США пацієнти, які перенесли інсульт, незабаром зможуть скористатися перевагами передової робототехніки в процесі одужання. Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозволило використовувати екзоскелет Atalante X французької компанії Wandercraft для реабілітації після інсульту. Машина може допомогти в інтенсивному тренуванні ходи, особливо людям з обмеженою рухливістю верхньої частини тіла, що може перешкоджати реабілітації іншими методами.

Сучасне покоління Atalante X – це самобалансувальний пристрій на батарейках з регульованою ходою, який може допомогти від перших кроків до більш впевненої ходи на пізніших етапах терапії. Хоча апарат все ще потребує експлуатації за допомогою терапевта в клінічних умовах, його використання дозволяє пацієнтам відновити свою ходу, незалежно від того, можуть вони користуватися руками чи ні.

Wandercraft планує доставити свої перші екзоскелети до США протягом першого кварталу цього року. Компанія нещодавно розпочала свій комерційний бізнес в країні, але фінансовий спонсор Quadrant Management каже, що Wandercraft може значно розширити свою діяльність протягом наступних одного-двох років.

Екзоскелети, схвалені FDA, все ще відносно рідкісні, і все ще обмежуються допомогою терапевта при певних захворюваннях. У червні минулого року компанія Ekso Bionics отримала дозвіл на продаж свого пристрою EksoNR для реабілітації розсіяного склерозу. Схвалення Wandercraft робить технологію доступною для ширшого кола пацієнтів і може бути особливо корисною в той час, коли інсульти є основною причиною тривалої непрацездатності в США. Понад 795 тисяч людей у країні щороку переживають інсульт — це може допомогти деяким з них відновити свободу пересування.