Куо: компанія Apple скасувала реліз iPhone SE

Як пише відомий аналітик Apple Мін-Чі Куо, компанія повідомила постачальників комплектуючих, що не буде випускати четверте покоління свого найдоступнішого смартфона iPhone SE у 2024 році. Фактично це означає, що Apple вирішила скасувати або принаймні відкласти модель на невизначений час. За даними Куо, смартфон мав стати першим пристроєм Apple з власним чипом 5G, і мав послужити тестовим майданчиком для його доопрацювання, перш ніж з’явитися в iPhone 16 та інших моделях.

На думку Куо, найбільшу вигоду від цього рішення отримає компанія Qualcomm, яка зараз є ексклюзивним постачальником 5G модемів для смартфонів Apple та, судячи з усього, продовжить ним бути мінімум до 2024 року.

Куо не повідомляє, чому Apple відклала iPhone SE четвертого покоління на невизначений час або чи мала продуктивність власного чипа 5G якесь відношення до цього рішення. Протягом більшої частини десятиліття Apple намагалася зменшити свою залежність від Qualcomm. У 2019 році компанії припинили свою запеклу патентну ворожнечу і підписали «багаторічну» угоду про постачання бездротових чипів. Однак через кілька місяців Apple купила більшу частину бізнесу мобільних модемів Intel. Потім, наприкінці 2020 року, компанія повідомила, що працює над власним чипом для передачі даних, але з того часу про проєкт було мало новин.