Певно, заміна батареї в, наприклад, смартфоні, є одним з найчастіших звернень в сервісні центри. Раніше цей процес був значно простішим, адже потрібно було лише зняти кришку та переставити батареї. Зараз же така процедура в переважній кількості випадків все ж потребує звернення до спеціалістів. І у випадку з продукцією Apple таке звернення скоро стане дорожчим.

На сайті компанії оновилися ціни деяких послуг, і починаючи з березня цього року вартість заміни акумуляторів збільшиться. Для iPhone з кнопкою Home ціна підніметься з $49 до $69, а для новіших моделей — з $69 до $89. Це не кажучи про поточні моделі iPhone 14, де ціна одразу складала $99.

Заміна акумуляторів в лептопах виробника також збільшиться. Для прикладу, нова батарея для MacBook Air вже коштуватиме не $129, а $159. Встановити новий акумулятор в MacBook Pro вартуватиме не $199, а $249. Для більшості моделей iPad таке подорожчання складатиме $20.

Такі ціни встановлюються в США, але скоріше за все можуть зачепити й глобальний ринок. Тому, якщо маєте пристрій від Apple з «втомленою життям» батареєю, можливо, є сенс не відкладати звернення до сервісного центру.