Google Voice тепер позначає спам-дзвінки

Google Voice полегшив фільтрацію спамерів, які намагаються зателефонувати на номер користувача. Google оголосив, що служба тепер відмічатиме підозрілі спам-дзвінки та позначатиме їх великим червоним знаком оклику. Спам-дзвінки та текстові повідомлення були великою проблемою протягом багатьох років, і вони не зникнуть найближчим часом — за даними FCC, споживачі в США отримують приблизно 4 мільярди автоматичних дзвінків на місяць, через шахрайські дзвінки американці втратили майже $30 мільярдів у 2021 році. Google каже, що ця функція розроблена, щоб захистити користувачів «від небажаних дзвінків і потенційно шкідливого шахрайства».

Нова позначка з написом «підозра на спам» відображатиметься не лише на екрані вхідних викликів, але й в історії викликів для подальшого використання. Якщо ви підтвердите, що дзвінок є спамом, будь-який майбутній дзвінок із цього номера спрямовуватиметься прямо на голосову пошту, а всі записи історії дзвінків надсилатимуться до папки спаму. Але якщо ви підтвердите, що номер є законним і не є спамом, попередження більше ніколи не відображатиметься для нього.

Нова мітка з’явиться, лише якщо ваш фільтр спаму в розділі «Безпека» вимкнено. Якщо його ввімкнено, усі виклики, які Google підозрює як спам, із самого початку надсилаються на голосову пошту.