Спорт-версія Hyundai Ioniq 5 N: потужність 600 «коней» та 3,3 секунди до «сотні»

Компанія Hyundai працює над «гарячою» версією всього електромобіля Ioniq 5, що отримає фірмове позначення «N». Про це розповідає видання Motor1, що також публікує шпигунські світлини та рендери майбутнього Hyundai Ioniq 5 N.

То ж, як буде виглядати електромобіль Hyundai Ioniq 5 N? Очікується, що він отримає змінений передній бампер, накладки-спойлери на передніх кутках, збільшену решітку для охолодження різноманітних систем. Також позаду має з’явитись дифузор та спойлер на кришці багажника. А ще візуально виділитись допоможуть похилі ходові вогні – звісно ж, «піксельного дизайну».

А що з технікою? Електромобіль Hyundai Ioniq 5 N, як і звичайні версії Hyundai Ioniq 5, буде побудований на платформі E-GMP: тобто, можна очікувати акумулятор на 77,4 кВт·год та повний привод. До речі, у «корейців» вже існує схожий електромобіль – це KIA EV6 GT потужністю близько 580 «коней». Але новинка Hyundai Ioniq 5 N має додатково підняти цей рівень: приблизно до 600 «коней». Якщо так станеться, то електромобіль Hyundai Ioniq 5 N буде найбільш потужним серед конкурентів – і найбільш динамічним: «сотня» за 3,3 секунди.

Крім того, спорт-версія Hyundai Ioniq 5 N отримає збільшені колісні диски оригінального дизайну та спеціальні гальма – на одній зі світлин можна розгледіти 2-компонентні гальмівні диски. Зазвичай така конструкція передбачає центральну металеву частину та керамічну зовнішню частину диска. Нарешті, електромобіль має отримати імітацію звуку вихлопної системи та «дрифт»-режим, а в салоні очікується поява кнопки «N»: переведення всіх систем у максимально продуктивні режими.

Коли ж з’явиться цей чудо-електромобіль? Очікується, що офіційна презентація Hyundai Ioniq 5 N відбудеться на початку 2023 року. А вже навесні-влітку він буде доступний для придбання в офіційних дилерів компанії в Європі та США.