В Google Pixel 8 може змінитися основна камера, на що вказують деталі коду застосунку Camera Go

Значна частина успіхів камер Google Pixel належить постобробці, де машинне навчання з класною нейронкою доводить до ладу чимало речей. І компанія Google дійсно зробила величезну роботу над цим. Такий підхід також дозволив виробнику використовувати один сенсор в декількох моделях поспіль.

А от знайдені розробником та прихильником понишпорити в коді Кубою Войцеховським (Kuba Wojciechowski) фрагменти застосунку камери Camera Go вказують, що наступні Google Pixel 8 та Google Pixel 8 Pro мають отримати вже нові сенсори.

Для початку, кодові назви смартфонів в застосунку вказані як «Хаскі» та «Шиба» (сподіваюся, що «Хаскі» — це 8 Pro, бо інакше здається не зовсім логічним). Вони отримають поліпшений шаховий (staggered) HDR. Він дозволяє не робити окремі знімки з різною експозицією, а отримувати їх одночасно. Це не лише пришвидшує процес, а й збільшує різкість світлини, адже такі кадри нейронці буде простіше зіставити разом.

В моделях Google Pixel 6 та Google Pixel 7 місце основного сенсора займає 50-мегапіксельний Samsung GN1. Цей сенсор не має підтримки такого знімання HDR. Тому, якщо знахідка пана Войцеховського дійсно відображає плани розвитку наступних Pixel, то логічно з ними можна очікувати й на новіші сенсори.

Звісно, до початку виробництва Google Pixel 8 є чимало часу й трапитися може різне. Але у будь-якому разі буде цікаво подивитися на еволюцію можливостей одного з кращих смартфонів сьогодення.