YouTube заблокував канал Pornhub через «численні порушення правил»

YouTube видалив канал Pornhub через «численні порушення правил спільноти», повідомляє The Verge. За даними Google, акаунт Pornhub порушував політику YouTube щодо зовнішніх посилань, яка забороняє користувачам посилатися на контент, заборонений на платформі, наприклад, порнографію.

«Після розгляду ми закрили канал Pornhub Official після численних порушень наших правил спільноти», – заявив представник YouTube Джек Малон. «Ми застосовуємо нашу політику однаково для всіх, і канали, які неодноразово порушують або присвячені протиправному контенту, припиняють свою діяльність».

Канал Pornhub на YouTube, який мав майже 900 000 підписників до того, як був видалений, розміщував безпечний контент, що просуває сайт і його спільноту. Компанія також застосувала вікове обмеження до відео, розміщених на YouTube, яке вимагало, щоб глядачам було 18 років або більше, і «рішуче заперечує» заяви про те, що вона розміщувала або посилалася на контент для дорослих.

«Pornhub дотримується найкращих заходів довіри та безпеки в інтернеті і приділяє особливу увагу тому, щоб не порушувати жодних правил спільноти YouTube», – заявив представник Pornhub, який побажав залишитися анонімним з міркувань безпеки, пов’язаних з доксингом. «На жаль, це лише останній приклад дискримінації тих, хто працює в індустрії для дорослих, тенденція, яка спостерігається в соціальних мережах та всіх інших сферах життя, особливо коли групи спеціально плутають контент для дорослих за згодою з сексуальною експлуатацією».

Новина про видалення Pornhub з YouTube з’явилася через кілька місяців після того, як Instagram назавжди заблокував акаунт сайту для дорослих, посилаючись на порушення правил щодо оголення, контенту для дорослих та сексуальних домагань. Як і YouTube, Instagram також стверджує, що Pornhub заохочував користувачів Instagram залишати сайт для перегляду контенту для дорослих. Pornhub відповів на заборону відкритим листом, в якому критикує Instagram за видалення свого «повністю PG» акаунта (PG – віковий рейтинг — дозволено під наглядом батьків), в той час, як інші творці продовжують розміщувати контент з «оголеною натурою і відвертою сексуальністю без будь-яких наслідків».

Тиск навколо Pornhub та його материнської компанії MindGeek, що базується в Люксембурзі, продовжує зростати. Деякі звинувачують сайт у нездатності модерувати контент і допускають появу відео, які містять насильство над дітьми, а також сексуальні акти без згоди.

Ці занепокоєння призвели до відставки генерального директора Pornhub Фераса Антуана та головного операційного директора Девіда Тассілло, а також вплинули на відносини Pornhub з іншими компаніями. У 2020 році Visa і Mastercard відключили транзакції на Pornhub через наявність на сайті «незаконного контенту», хоча обидві компанії все ще мають справу з судовим процесом, який звинувачує їх у намірі «допомогти MindGeek монетизувати дитяче порно».